Фалшиви имейли от името на ЕНЕРГО-ПРО са получили нейни клиенти. Това

...
Фалшиви имейли от името на ЕНЕРГО-ПРО са получили нейни клиенти. Това
Коментари Харесай

Фалшиви мейли от ЕНЕРГО-ПРО крадат лични данни на клиенти

Фалшиви имейли от името на ЕНЕРГО-ПРО са получили нейни клиенти. Това оповестиха от компанията след постъпили сигнали.

Във подправените писма се твърди за позволена неточност в начислените дължими суми във фактурите за електроенергия и се приканват потребителит да се изиска възобновяване им.

За задачата, в  имейлите са посочени недостоверни мейл адреси и телефон за контакт.Също по този начин се желае шерването на персонална информация, като това е съпроводено със злотворен линк, заблуждаващ за възобновяване на сумите.

Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите.

Клиентите е належащо да знаят, че при нужда от възобновяване на суми ЕНЕРГО-ПРО ги приспада при издаване на фактурата за последващо заплащане. Възстановяване на пари в брой или по банков път става единствено след категорично подадено заявление в Център за обслужване на клиенти или посредством имейл до [email protected], подписан с дипломиран електронен автограф. Компанията няма процедура да изисква по имейл удостоверение на данни за банкови сметки или други с тази цел. Актуалните акции на ЕНЕРГО-ПРО са налични на интернет страницата на компанията.

Тази фишинг офанзива е ориентирана към консуматори на електронна поща в цялата страна и не се лимитира единствено до клиентите на ЕНЕРГО-ПРО. Фишинг офанзивите съставляват изпращане на лъжливи имейли или други електронни известия, с цел да бъдат заблудени потребителите за приемане на техните конфиденциални данни. Най-често получателят се приканва да отвори авансово инфектиран линк или файл. След като им бъде върната мечтаната информация, хакерите получават достъп до пароли и финансови услуги, употребявани от предоставилите данните, като по този метод биха могли да откраднат пари, блокират сметки, злоупотребят с профили.

При подозрения за меродавност на преписка с разказан адресант ЕНЕРГО-ПРО и при други зародили въпроси се предлага клиентите да употребяват контактите на формалната интернет страница на компанията:ЕНЕРГО-ПРО не употребява мейл адреси и телефони за контакт с потребителите с изключение на оповестените на уеб страницата. Когато е належащо удостоверение на персонални данни, това се прави или посредством чиновник, или посредством профила на клиента в уеб страницата на компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР